Hemmotteluhoidot

Pitkäkestoinen stressi vaikuttaa haitallisesti terveyteemme ja hyvinvointiimme, se heikentäen kehon toimintakykyä ja vaikuttaen epäsuotuisasti hormonitasapainoon. Stressi kuormittaa puolustuskykyä ja jättää portteja auki erilaisille tulehduksille ja jopa masennukselle.

Sydän- ja verisuonitaudit, kuten korkea verenpaine, pahentuvat stressin takia. Stressihormonien vuoksi mieli pysyy yliaktiivisena ja pyörittää päivän tapahtumia ja ongelmia päässä  yöllä, ja estää näin nukahtamisen. Se voi myös tehdä yöunesta katkonaisen tai herättää aamuyöstä. Seurauksena on univaje. Univajeesta seuraa luonnollisestikin väsymystä, keskittymis- ja tarkkaavaisuusongelmia, tunteiden ailahtelua, ahdistuneisuutta, huolta ja lisää stressiä. Keho puolustautuu univajetta vastaan makean- ja rasvanhimolla ja luomalla rasvavarantoja erityisesti vatsan seutuville niinsanotuksi napaläskiksi.  Näin oravanpyörä on valmis. 

Liikunta, terveellinen ravinto ja rentoutuminen ovat erinomaisia tapoja laukaista stressiä.

Suo siis itsellesi aikaa rentoutumiselämyksille ja rauhoittumiselle. 

Katso hoitojen esittelysivuilta tarkemmat kuvaukset eri hemmottelu-hoidosta - mikä Sinulle sopisi?

Hemmotteluhoidot ovat myös erinomainen lahjaidea!

Intialainen päähieronta

Intialainen päähieronta on jo tuhansia vuosia vanha hoitomenetelmä. Tässä hierontamuodossa hyödynnetään hierontaotteita, meridiaaneja ja akupisteitä.

intialainen_web.jpgHoito ei vaadi erityistä valmistelua ja asiakas istuu tuolilla rentoutuneena vaattetettuna. Hoitoon kuuluu hartioiden, käsivarsien, niskan, pään, kasvojen ja korvien käsittely sekä lopuksi energian tasapainotus. Päähieronta sopii kaikille ja antaa helpotusta mm. päänsärkyyn, unettomuuteen ja silmien rasittuneisuuteen.

kuumakivi_varpaat_web.jpg

Aromaterapia 

aroma2_web.jpgAromaterapia on osa kasvilääkintää. Siinä käytetään kasvien ja puiden eri osista tislaamalla saatavia eteerisiä tuoksuvia öljyjä. Riippuen eteeristen öljyjen kemiallisesta koostumuksesta, niillä on erilaisia vaikutuksia. Ne mm. virkistävät, rauhoittavat, elvyttävät ja tasapainottavat elintoimintoja ja hormonitoimintaa, vahvistavat immuniteettia. Luonteeltaan antiseptisina ne tuhoavat sieniä, viruksia ja bakteereja.

Aromaterapiaa voidaan toteuttaa erilaisin menetelmin, joista aromahieronnan katsotaan olevan vaikutuksiltaan tehokkain. Muita menetelmiä ovat mm. kylvyt, hauteet, voiteet, höyryhengitys ja kosmetiikka.

Aromahieronnassa kylmäpuristettuun luonnonöljyyn sekoitetaan yksilöllisen hoitotavoitteen mukaisia eteerisiä öljyjä. Tämä öljyseos imeytetään ihoon kevyin ja rauhallisin hierontaottein. Öljyt kulkeutuvat kehoon myös hengityselimistön kautta. Hajuaistin kautta vaikutus menee suoraan aivojen limbiseenjärjestelmään, joka säätelee mm. ihmisen vaistotoimintoja ja tunteita.

Hoitoterapeuttisessa aromahoidossa käytetään ainoastaan puhtaita ja korkealaatuisia luonnontuotteita, joissa ei ole mitään lisäaineita. Niitä voivat käyttää myös suurin osa hajuallergikoista ja -yliherkistä, jotka muuten saavat oireita hajustetuista tuotteista.    

Kokovartalohieronta, joka sisältää myös vatsan ja kasvojen hieronnan, auttaa  nopeuttamaan kuona-aineiden poistumista kehosta (esim. lääkekuurin jälkeen).  

Peter Hess -äänimaljahieronta

Äänimaljahieronta perustuu ikivanhaan, Intiassa jo 5000 vuotta sitten tunnettuun, vedalaisen parantamistaidon tietoon äänen tervehdyttävistä vaikutuksista.

Saksalaisen fysiikan insinöörin Peter Hessin saamat kokemukset Intiassa ja Nepalissa saivat hänet kokeilemaan äänimaljojen vaikutusta rentoutumiseen ja hän sovelsi saamansa kokemukset läntiseen kulttuuriin. Peter Hess -äänimaljahieronta ei nykyisessä muodossaan liity mihinkään uskontoon tai filosofiaan.

Äänimaljahieronta on hyvin vaikuttava rentoutumismenetelmä, jossa erikokoiset ja eri taajuuksilla värähtelevät metalliset maljat asetetaan vaatetetun kehon päälle ja niitä soitetaan lempeästi saaden aikaan värähtelyä.

Änimaljojen hellä sointi ja värähtely rentouttavat kehoa ja mieltä. Äänen värähtelyn vaikutuksesta voivat keho, mieli ja sielu päästää irti kertyneestä arkipäivän stressistä. Se on myös oiva apuväline fysioterapiassa, sillä äänivärähtelyt saavuttavat myös alueet minne hierojan sormet eivät yllä. Ääni  kulkee kehon nesteessä saaden kehon yli sata triljoonaa solua värähtelemään harmonisesti. Värähtely lähtee aaltoina liikkeelle ja vaikuttaa jokaiseen vesimolekyyliin.

Peter Hess -äänimaljahieronta tukee, edistää ja vahvistaa ihmisen terveyttä.