Yhteystiedot

KEHONHUOLTAJAT

Ruskatie 1 02970 Espoo

Marja Könönen 040 5185 060

Terhi Tamminen 040 5812 801

Sirpa Forsberg 045 6740 941

Varaa aika

Hemmotteluhoidot

Pitkäkestoinen stressi vaikuttaa haitallisesti terveyteemme ja hyvinvointiimme, se heikentäen kehon toimintakykyä ja vaikuttaen epäsuotuisasti hormonitasapainoon. Stressi kuormittaa puolustuskykyä ja jättää portteja auki erilaisille tulehduksille ja jopa masennukselle.

Sydän- ja verisuonitaudit, kuten korkea verenpaine, pahentuvat stressin takia. Stressihormonien vuoksi mieli pysyy yliaktiivisena ja pyörittää päivän tapahtumia ja ongelmia päässä  yöllä, ja estää näin nukahtamisen. Se voi myös tehdä yöunesta katkonaisen tai herättää aamuyöstä. Seurauksena on univaje. Univajeesta seuraa luonnollisestikin väsymystä, keskittymis- ja tarkkaavaisuusongelmia, tunteiden ailahtelua, ahdistuneisuutta, huolta ja lisää stressiä. Keho puolustautuu univajetta vastaan makean- ja rasvanhimolla ja luomalla rasvavarantoja erityisesti vatsan seutuville niinsanotuksi napaläskiksi.  Näin oravanpyörä on valmis. 

Liikunta, terveellinen ravinto ja rentoutuminen ovat erinomaisia tapoja laukaista stressiä.

Suo siis itsellesi aikaa rentoutumiselämyksille ja rauhoittumiselle. 

Katso hoitojen esittelysivuilta tarkemmat kuvaukset eri hemmottelu-hoidosta - mikä Sinulle sopisi?

Hemmotteluhoidot ovat myös erinomainen lahjaidea!

Intialainen Päänhieronta

Intialainen päänhieronta on jo tuhansia vuosia vanha hoitomenetelmä. Tässä hierontamuodossa hyödynnetään hierontaotteita, meridiaaneja ja akupisteitä.

intialainen_web.jpgHoito ei vaadi erityistä valmistelua ja asiakas istuu tuolilla rentoutuneena.  Hoitoon kuuluu hartioiden, käsivarsien, niskan, pään, kasvojen ja korvien käsittely sekä lopuksi energian tasapainotus. Päänhieronta sopii kaikille ja antaa helpotusta mm. päänsärkyyn, unettomuuteen ja silmien rasittuneisuuteen.

Kuumakivihieronta

Kuumakivillä ja öljyllä tehtävä hieronta on syvärentouttavaa ja lihasjännitystä laukaisevaa - valmistaudu erittäin energisoivaan ja rauhoittavaan kokemukseen!  

kuumakivi_varpaat_web.jpgHierontakivet ovat luonnonvesien hiomia basaltti- eli laavakiviä, jotka soveltuvat sileyden  ja muotonsa puolesta kehon käsittelyyn täydellisesti.

Suuren mineraalipitoisuuden vuoksi  kivet sitovat hyvin lämpöä ja luovuttavat sitä tasaisen hitaasti ja miellyttävästi. Ne tasapainottavat myös kehon sähkömagneettista kenttää.

Aromaterapia 

aroma2_web.jpgAromaterapia on osa kasvilääkintää. Siinä käytetään kasvien ja puiden eri osista tislaamalla saatavia eteerisiä tuoksuvia öljyjä. Riippuen eteeristen öljyjen kemiallisesta koostumuksesta, niillä on erilaisia vaikutuksia. Ne mm. virkistävät, rauhoittavat, elvyttävät ja tasapainottavat elintoimintoja ja hormonitoimintaa, vahvistavat immuniteettia. Luonteeltaan antiseptisina ne tuhoavat sieniä, viruksia ja bakteereja.

Aromaterapiaa voidaan toteuttaa erilaisin menetelmin, joista aromahieronnan katsotaan olevan vaikutuksiltaan tehokkain. Muita menetelmiä ovat mm. kylvyt, hauteet, voiteet, höyryhengitys ja kosmetiikka.

Aromahieronnassa kylmäpuristettuun luonnonöljyyn sekoitetaan yksilöllisen hoitotavoitteen mukaisia eteerisiä öljyjä. Tämä öljyseos imeytetään ihoon kevyin ja rauhallisin hierontaottein. Öljyt kulkeutuvat kehoon myös hengityselimistön kautta. Hajuaistin kautta vaikutus menee suoraan aivojen limbiseenjärjestelmään, joka säätelee ihmisen vaistotoimintoja ja tunteita.

Hoitoterapeuttisessa aromahoidossa käytetään ainoastaan puhtaita ja korkealaatuisia luonnontuotteita, joissa ei ole mitään lisäaineita. Niitä voivat käyttää myös suurin osa hajuallergikoista, jotka muuten saavat oireita hajustetuista tuotteista.    

Kokovartalohieronta, joka sisältää myös vatsan ja kasvojen hieronnan, auttaa  nopeuttamaan kuona-aineiden poistumista kehosta (esim. lääkekuurin jälkeen).  

Suklaahieronta

Hemmotteluhoidoista juuri lämminsuklaahieronta on todellinen luksushoito. Lämminsuklaahieronnassa käytämme aidosta luonnon-suklaasta ja palmuöljystä valmistettua, täydellisesti ihoon imeytyvää suklaaöljyä. Suklaaöjy ei sisällä kemiallisia säilytysaineita, väriaineita tai hajusteita eikä se tahraa vaatteita. 

Tumman suklaan ainesosat lisäävät tutkitusti ns. onnellisuushormonien, serotoniinin ja endorfiinin, tuotantoa. Suklaaöljyn ainesosat myös hoitavat, suojaavat ja kosteuttavat ihoa. Suklaahieronta antaa sekä nautinnollisen kokonaiselämyksen että pitkäkestoisen, samettimaisen pehmeän tunteen iholle ja koko kehoon.

Peter Hess -äänimaljahieronta

Äänimaljahieronta perustuu ikivanhaan, Intiassa jo 5000 vuotta sitten tunnettuun, vedalaisen parantamistaidon tietoon äänen tervehdyttävistä vaikutuksista.

Saksalaisen fysiikan insinöörin Peter Hessin saamat kokemukset Intiassa ja Nepalissa saivat hänet kokeilemaan äänimaljojen vaikutusta rentoutumiseen ja hän sovelsi saamansa kokemukset läntiseen kulttuuriin. Peter Hess -äänimaljahieronta ei nykyisessä muodossaan liity mihinkään uskontoon tai filosofiaan.

Äänimaljahieronta on hyvin vaikuttava rentoutumismenetelmä, jossa erikokoiset ja eri taajuuksilla värähtelevät metalliset maljat asetetaan vaatetetun kehon päälle ja niitä soitetaan lempeästi saaden aikaan värähtelyä.

Änimaljojen hellä sointi ja värähtely rentouttavat kehoa ja mieltä. Äänen värähtelyn vaikutuksesta voivat keho, mieli ja sielu päästää irti kertyneestä arkipäivän stressistä. Se on myös oiva apuväline fysioterapiassa, sillä äänivärähtelyt saavuttavat myös alueet minne hierojan sormet eivät yllä. Ääni  kulkee kehon nesteessä saaden kehon yli sata triljoonaa solua värähtelemään harmonisesti. Värähtely lähtee aaltoina liikkeelle ja vaikuttaa jokaiseen vesimolekyyliin.

Peter Hess -äänimaljahieronta tukee, edistää ja vahvistaa ihmisen terveyttä.

Yrttipallohieronta

Yrttipallohieronta on oikea hyvänolon superpaketti. Hoito alkaa kuumassa vedessä lämmitetyillä yrttipalloilla, jotka sisältävät erilaisia kuivattuja thaimaalaisia yrttejä. Yrteistä leviää hoitotilaan ihana tuoksu. Näillä lämpimillä yrttipalloilla painellaan kehoa meridiaaneja seuraten sekä lihasjumeja aukaisten. Tämän jälkeen keho hierotaan (yrtti)öljyllä ja lopuksi vielä rentouttavat venyttelyt.