Yhteystiedot

KEHONHUOLTAJAT

Ruskatie 1 02970 Espoo

Marja Könönen 040 5185 060

Terhi Tamminen 040 5812 801

Sirpa Forsberg 045 6740 941

Varaa aika

Craniosacraaliterapia

Craniosacraalijärjestelmä ulottuu kallon luiden kalvorakenteiden kautta aina keskushermostoon ja selkäytimeen saakka. Terapialla parannetaan tämän järjestelmän toimivuutta. cranio1_web.jpgTerapian nimi juontuu näiden kahden luun latinankielisistä nimistä: cranium=kallo ja sacrum=ristiluu.

Näihin luihin  kiinnittyy keskus-hermostoa ympäröivä dura mater-kalvo. Tämä kalvorakennelma muodostaa craniosacraalijärjestelmän. Järjestelmään liittyy rytminen liike, joka syntyy aivoselkäydinnesteen erittymisestä ja imeytymisestä. Sitä kutsutaan cranio-sakraalirytmiksi. 

Jos esim. ristiluun tai kallon luiden asento on vääristynyt muihin luihin nähden tai kalvorakenteissa on jännitteitä tai häiriötiloja,  craniosacraaliterapialla voidaan laukaista näitä jännitystiloja. Tyypillisiä esimerkkejä jännitystila-oireista ovat hampaiden yöllinen narskutus tai leikkauksen jälkeinen kiputila. 

Craniosacraaliterapiaa käytetään myös tuki- ja liikuntaelinongelmien hoitamiseen, stressin hoitoon, rentoutumiseen ja erilaisten henkisten lukkojen käsittelemiseen. Hoito on ehdottoman turvallista ja käsittelyotteet ovat pehmeitä.

Suomessa tästä hoitomuodosta käytetään usein nimeä kraniosakraaliterapia.

Lisätietoa craniosacraaliterapiasta:

Upledger Institute

CranioSacral-terapia Suomessa