Yhteystiedot

KEHONHUOLTAJAT

Ruskatie 1, 02970 Espoo

Marja Könönen 040 5185 060

Nina Kilpiä 040 547 0938 Aloittaa 1.8.2020

Terhi Tamminen 040 5812 801 Lomalla 20.7.-2.8. ja 13.-21.8.2020

Sirpa Forsberg 045 6740 941 Lopettaa 31.7.2020

HUOM! Kaikki ajat eivät ole nettiajanvarauksessa.

Varaa aika

Hieronta

Kehonhuoltajat tarjoavat perinteistä eli klassista hierontaa ja urheiluhierontaa.

Lisäksi teemme FASKIOIDEN eli sidekudoskalvojen käsittelyjä eri tekniikoilla. Käytämme omien käsiemme lisäksi tarpeen mukaan mm. imukuppeja tai faskiarautoja.

Mobilisoiva hieronta

Hieronta, jossa käsitellään niveltä ja ympäröiviä lihaksia. Parantaa nivelen aineenvaihduntaa ja liikkuvuutta.

Asiakkaan tarpeiden mukaan perushierontakäsittelyn yhteydessä tehtävä niveleen kohdistuva mobilisointi, pehmytkudoskäsittely (niveltä ympäröivien lihasten poikittaishieronta, myofaskia- ja/tai vipuvarsikäsittely) ja mahdolliset lihasenergiatekniikat.

Parantaa ja yläpitää nivelen liikkuvuutta, lievittää kivuliaan nivelen kipua ja parantaa lihasten toimintaa nivelen ympärillä.

Jäsenkorjaus

Kehonhuoltoon sisältyvä jäsenkorjaus on suomalainen perinnehoitomuoto, jota kansanparantajat käyttivät erilaisten tuki- ja liikuntaelinvaivojen hoidossa. Kiputiloja ei hoideta pelkästään kipua lieventämällä vaan hoito keskittyy oireiden syyn poistamiseen.  

Jäsenkorjaus perustuu koko tukirakenteenjsenkorjaus_soft_edges_for_web.jpg kineettisen ketjun tasapainottamiseen mobilisaatiokäsittelyn avulla.

Hoidon aikana parannetaan sidekudosten, lihasten ja nivelien liikkuvuutta kehon  luonnollisia liikeratoja hyödyntämällä. Hoito alkaa jaloista ja päättyy päähän.

Muutamia esimerkkejä hoitokohteista:

- kieroselkäisyys eli skolioosi
- yläselän kiputilat, nikamien virheasennot
- tenniskyynärpää ja ranteen alueen vaivat
- jäykkäniskaisuus, päänsärky
- alaselän ja lantion vaivat
- alaraajojen kiputilat

Kalevalaisen jäsenkorjauksen ammattilaiset kouluttaa Kansanlääkintäseura.

Perinteisen jäsenkorjauksen ammattilaiset kouluttaa Perinteinen Jäsenkorjaus ry.

Raskaushieronta ja synnytyksen jälkeinen hieronta

Raskauden aikana naisen keho käy läpi lukuisia muutoksia. Kehon painopiste muuttuu, lantion rustoliitokset löystyvät ja lisääntynyt veren ja imunesteen määrä voi kuormittaa nestekiertoa ja aiheuttaa turvotusta.
Raskaushieronta auttaa äitiä rentoutumaan ja vähentää stressiä. Tämä on vauvan hyvinvoinnille tärkeää, samoin kuin verenkierron vilkastumisen myötä lisääntynyt hapen kulku kudoksiin ja kuona-aineiden poistuminen elimistöstä. Turvotus vähenee imunestekierron parantuessa.
Painopisteen siirtymisen myötä voi tulla alaselkään, pakaroihin ja alaraajoihin lihasjännityksiä, joita voidaan helpottaa hieromalla.

Raskaushieronnassa käytetään erikoistyynyjä, joiden avulla voidaan tukea tuleva äiti hyvään asentoon hieronnan ajaksi. Raskauden aikana käytetään kylkimakuu- ja puoli-istuvaa asentoa. Hierontaan voi ja kannattaa tulla koko raskauden ajan (mikäli raskaus sujuu ongelmitta) ja synnytyksen jälkeen heti, kun äiti haluaa.

Synnytyksen jälkeen hieronta nopeuttaa kehon palautumista synnytyksestä. Imetys ja vauvan kantaminen voivat kipeyttää hartioita ja selkää. Hieronta helpottaa lihasjännityksiä ja äitikin pääsee hoidettavaksi! Tarvittaessa käytetään edelleen kylkimakuuasentoa ja vauvan voit ottaa mukaan hierontaan.

Raskaushieronta 90 min 80€
Rentouttava kokovartalohieronta, jossa käydään keho läpi päästä varpaisiin, myös vatsa.

Raskaushieronta 60 min 60€
Osahieronta äidin toiveiden tarpeen mukaan. Esimerkiksi alaselkä, pakarat ja jalat tai yläselkä, niska ja yläraajat.

Sydämellisesti tervetuloa hoitoon! 

Vauvojen koliikin/vatsavaivojen/itkuisuuden kokonaisvaltainen hoito

Vastaanotolla hieron vauvaa perinteisellä intialaisella vauvahieronnalla, johon on yhdistetty vyöhykepisteiden käsittelyä. Ohjaan vatsavaivoja helpottavan hieronnan myös vanhemmalle ja saatte kotiin kirjalliset ohjeet hierontareiteistä.

Imetetyn vauvan äidin ruokavalio vaikuttaa myös vauvan hyvinvointiin. Tietyt ruoka-aineet ovat huonommin sulavia ja voivat kuormittaa vauvan kehittyvää suolistoa aiheuttaen mm. ilmavaivoja. Tarkistamme äidin ruokavalion ja saatte myös tästä kirjalliset ohjeet kotiin.

Joskus vauvan itkuisuus voi johtua myös aistiherkkyydestä tai erityisherkkyydestä. 

Saatte hieronnasta konkreettisen apuvälineen arkeen, jolla on positiivinen vaikutus vauvan kehitykseen. Vauva vaistoaa herkästi vanhempien huolen ja väsymyksen, joten vanhempien jaksamisesta huolehtiminen on myös ensiarvoisen tärkeää. Vastaanotolla saa kertoa omista tunteistaan ja voimme yhdessä kartoittaa tilannettanne sekä miettiä keinoja, joilla omaa jaksamista voi parantaa.

Ensikäynti 90min 80€, jatkokäynnit 45min 50€

Varaa aika 040-5812801 /Terhi Tamminen tai terhi@terhinhelmi.fi

Vauvahieronnan ohjaus

Vauvahieronnan yksilöohjaus vanhemmille 90min 80€

Käymme läpi vauvan hieronnan käytännössä, vauvahieronnan vaikutukset ja hierontaan sopivat öljyt. Saatte kotiin kirjalliset ohjeet hierontareiteistä.

Kraniosakraaliterapia

Kraniosakraalijärjestelmä ulottuu kallon luiden kalvorakenteiden kautta aina keskushermostoon ja selkäytimeen saakka. Terapialla parannetaan tämän järjestelmän toimivuutta. cranio1_web.jpgTerapian nimi juontuu näiden kahden luun latinankielisistä nimistä: cranium=kallo ja sacrum=ristiluu.

Näihin luihin  kiinnittyy keskus-hermostoa ympäröivä dura mater-kalvo. Tämä kalvorakennelma muodostaa kraniosakraalijärjestelmän. Järjestelmään liittyy rytminen liike, joka syntyy aivoselkäydinnesteen erittymisestä ja imeytymisestä. Sitä kutsutaan kraniosakraalirytmiksi. 

Jos esim. ristiluun tai kallon luiden asento on vääristynyt muihin luihin nähden tai kalvorakenteissa on jännitteitä tai häiriötiloja,  kraniosakraaliterapialla voidaan laukaista näitä jännitystiloja. Tyypillisiä esimerkkejä jännitystila-oireista ovat hampaiden yöllinen narskutus tai leikkauksen jälkeinen kiputila. Terapia helpottaa myös whiplash-ongelmissa. 

Kraniosakraaliterapiaa käytetään myös tuki- ja liikuntaelinongelmien hoitamiseen, stressin hoitoon, rentoutumiseen ja erilaisten henkisten lukkojen käsittelemiseen. Hoito on ehdottoman turvallista ja käsittelyotteet ovat pehmeitä.

Lisätietoa kraniosakraaliterapiasta:

Upledger Institute International

Kraniosakraaliterapia Suomessa