Yhteystiedot

KEHONHUOLTAJAT

Ruskatie 1, 02970 Espoo

Marja Könönen 040 518 5060

Nina Kilpiä 040 547 0938

HUOM! Kaikki ajat eivät ole nettiajanvarauksessa.

Varaa aika

Hieronta

Kehonhuoltajat tarjoavat perinteistä eli klassista hierontaa ja urheiluhierontaa.

Lisäksi teemme FASKIOIDEN eli sidekudoskalvojen käsittelyjä eri tekniikoilla. Käytämme omien käsiemme lisäksi tarpeen mukaan mm. imukuppeja tai faskiarautoja.

Mobilisoiva hieronta

Hieronta, jossa käsitellään niveltä ja ympäröiviä lihaksia. Parantaa nivelen aineenvaihduntaa ja liikkuvuutta.

Asiakkaan tarpeiden mukaan perushierontakäsittelyn yhteydessä tehtävä niveleen kohdistuva mobilisointi, pehmytkudoskäsittely (niveltä ympäröivien lihasten poikittaishieronta, myofaskia- ja/tai vipuvarsikäsittely) ja mahdolliset lihasenergiatekniikat.

Parantaa ja yläpitää nivelen liikkuvuutta, lievittää kivuliaan nivelen kipua ja parantaa lihasten toimintaa nivelen ympärillä.

Jäsenkorjaus

Kehonhuoltoon sisältyvä jäsenkorjaus on suomalainen perinnehoitomuoto, jota kansanparantajat käyttivät erilaisten tuki- ja liikuntaelinvaivojen hoidossa. Kiputiloja ei hoideta pelkästään kipua lieventämällä vaan hoito keskittyy oireiden syyn poistamiseen.  

Jäsenkorjaus perustuu koko tukirakenteenjsenkorjaus_soft_edges_for_web.jpg kineettisen ketjun tasapainottamiseen mobilisaatiokäsittelyn avulla.

Hoidon aikana parannetaan sidekudosten, lihasten ja nivelien liikkuvuutta kehon  luonnollisia liikeratoja hyödyntämällä. Hoito alkaa jaloista ja päättyy päähän.

Muutamia esimerkkejä hoitokohteista:

- kieroselkäisyys eli skolioosi
- yläselän kiputilat, nikamien virheasennot
- tenniskyynärpää ja ranteen alueen vaivat
- jäykkäniskaisuus, päänsärky
- alaselän ja lantion vaivat
- alaraajojen kiputilat

Kalevalaisen jäsenkorjauksen ammattilaiset kouluttaa Kansanlääkintäseura.

Perinteisen jäsenkorjauksen ammattilaiset kouluttaa Perinteinen Jäsenkorjaus ry.

Kraniosakraaliterapia

Kraniosakraalijärjestelmä ulottuu kallon luiden kalvorakenteiden kautta aina keskushermostoon ja selkäytimeen saakka. Terapialla parannetaan tämän järjestelmän toimivuutta. cranio1_web.jpgTerapian nimi juontuu näiden kahden luun latinankielisistä nimistä: cranium=kallo ja sacrum=ristiluu.

Näihin luihin  kiinnittyy keskus-hermostoa ympäröivä dura mater-kalvo. Tämä kalvorakennelma muodostaa kraniosakraalijärjestelmän. Järjestelmään liittyy rytminen liike, joka syntyy aivoselkäydinnesteen erittymisestä ja imeytymisestä. Sitä kutsutaan kraniosakraalirytmiksi. 

Jos esim. ristiluun tai kallon luiden asento on vääristynyt muihin luihin nähden tai kalvorakenteissa on jännitteitä tai häiriötiloja,  kraniosakraaliterapialla voidaan laukaista näitä jännitystiloja. Tyypillisiä esimerkkejä jännitystila-oireista ovat hampaiden yöllinen narskutus tai leikkauksen jälkeinen kiputila. Terapia helpottaa myös whiplash-ongelmissa. 

Kraniosakraaliterapiaa käytetään myös tuki- ja liikuntaelinongelmien hoitamiseen, stressin hoitoon, rentoutumiseen ja erilaisten henkisten lukkojen käsittelemiseen. Hoito on ehdottoman turvallista ja käsittelyotteet ovat pehmeitä.

Lisätietoa kraniosakraaliterapiasta:

Upledger Institute International

Kraniosakraaliterapia Suomessa